Over de ondernemer

PROJEKT KONTROL

Theater & Creaties

 

Over Thijs Bos

 

Deze in 1981 in Nijmegen geboren en in Deventer opgegroeide enthousiasteling is in 1997 besmet geraakt met het theatervirus.

 

Het meewerken aan een locatie optreden van locatietheatergroep Dogtroep uit Amsterdam leerde hem zijn passie zien. Theater maken.

 

Na deze eerste onderdompeling in de theaterwereld is het leven nooit meer hetzelfde geweest voor deze jonge theatermaker. Vanaf zijn 16e jaar is hij bezig met theater op vele niveaus.

 

Samenwerkend met diverse internationale theatermakers in diverse producties op festivals en evenementen heeft hij zich vele disciplines eigen gemaakt. Zo leerde hij de handvatten kennen en gebruiken om een succesvol theaterproduct af te leveren. Van animeren en acteren naar jongleren, steltlopen en vuurshows tot aan decorbouw, het opzetten van projecten en workshops en facilitaire dienstverlening voor evenementen en festivals. Thijs is een man van vele marken.

 

Na een korte carrière in het onderwijs heeft Thijs in 2009 gekozen voor zijn passie en is hij zijn eigen ondernening Projekt Kontrol gestart. Dit gaf hem de mogelijkheid tot de ontwikkeling van eigen concepten, showcases en producties. Dit alles naast doorlopende samenwerkingen met andere groepen, stichtingen en instanties uit het zijn bestaande netwerk.

 

De didactiek speelt een belangrijke rol in zijn werkzaamheden. Doormiddel van workshops en projecten met jongeren probeert Thijs de lessen die hij heeft geleerd door te geven aan de volgende generaties creatievelingen. Met enige regelmaat worden jonge enthousiastelingen onder de vleugel genomen om ervaring op te doen en grenzen te verleggen.

 

In de werkplaats van Projekt Kontrol bouwt deze "self taught man" de decors voor voorstellingen en worden nieuwe concepten uitgewerkt tot succesvolle producties. Zowel voor Projekt Kontrol als voor gelieerde groepen.

 

Naast al deze activiteiten neemt Thijs projecten aan die zijn eigen grenzen verleggen. Of het nou het bouwen van een decor of interieur, het maken van meubilair of barkast, het betimmeren van een kajuit of het bouwen van een obstakel voor een waterskibaan is. Met twee rechterhanden neemt hij allerhande projecten aan dus als u hem wilt uitdagen in een van zijn vakgebieden.....

 

Ga uw gang!