Martelgang

PROJEKT KONTROL

Theater & Creaties

 

"De Martelgang"

 

Middeleeuws volksvermaak op zijn bloederigst. De geur van verbrand vlees hangt in de lucht. Kreten om hulp klinken uit de kelen van de veroordeelden. De galg is leeg, maar voor hoelang nog? De beul slijpt zijn messen, klaar voor wat komen gaat. Bent u er ook klaar voor?

 

De Martelgang laat zien wat de criminelen van vroeger vreesden. Tangen en messen, hamers en poken, in de handen van een Beul zonder medelijden. In de show worden diverse martelmethoden uit de middeleeuwen op bloederige wijze gedemonstreerd en onder de spreekwoordelijke loep genomen.

 

Bloederige humor in combinatie met spektakel voor jong en oud..

 

De Martelgang laat zien dat de middeleeuwen niet zo romantisch waren als vaak verteld wordt en met reden ook wel de donkere eeuwen genoemd worden. Een serieuze zaak met een dikke knipoog gebracht.

 

 

 

De Martelgang wordt gespeeld in een opstelling van 3 acteurs of meer. Een beul en minimaal twee slachtoffers. Er wordt gebruik gemaakt van meerdere decorstukken. Onder andere een 4 meter hoge galg, een stalen kooi en een Martelstoel.

 

Ook is in overleg mogelijk slachtoffers uit eigen kring aan te bevelen voor een bezoekje aan de beulsstoel.

 

Een gemiddelde Martelgangshow duurt +_20 minuten maar er kan ook met een grotere opstelling gespeeld worden om nog meer spektakel te bieden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Daar het bloed rijkelijk vloeit en de ledematen rondvliegen kan deze show door mensen als schokkend worden ervaren.

 

Omgevingsvoorwaarden:

 

- De minimale benodigde oppervlakte voor Martelgang is een speelveld van 15 bij 10 meter.

- Daar onze galg waterpas moet staan is een redelijk vlakke ondergrond vereist.

- Een ondergrond die vies mag worden, omdat er kleurstoffen gebruikt worden in ons nepbloed gaat onze voorkeur gaat uit naar gras, of zand.

- Toegang tot backstage en omkleedruimtes of de mogelijkheid een middeleeuwse tent op te zetten om dusdanig te gebruiken.

- Een waterkraan in verband met het aanmaken van theaterbloed.

- Maximaal aantal show per dagdeel: 4