Workshops Stagecombat

PROJEKT KONTROL

Theater & Creaties

“Workshops Stagecombat & Zwaardvechten”

 

Hoe doen ze dat toch in films, die gevechten?

 

In de workshops stagecombat van Projekt Kontrol leren de deelnemers theatrale gevechtstechnieken die wereldwijd in de film en theaterwereld worden gebruikt. Met deze technieken kunnen de deelnemers elkaar op een veilige manier te lijf gaan.

 

Dit alles gecontroleerd, afgesproken en onder leiding van een ervaren instructeur.

 

Met de aangeleerde vaardigheden worden door de deelnemers verschillende choreografieën gemaakt die in de workshop uitgewerkt worden tot een echte scene. Een gevechtsscene die er echt uitziet maar wat dat niet is, op een veilige manier uitgevoerd.

 

De workshop zwaardvechten ligt in het verlengde van de stagecombat workshops. In deze workshop leren de deelnemers gevechtstechnieken om een gevecht met middeleeuwse zwaarden te bedenken en uit te voeren.

 

Deelnemers leren van de instructeurs op een veilige en respectvolle manier met elkaar omgaan. Vertrouwen en respect zijn twee kernwoorden van deze workshop en er wordt dan ook veel tijd en aandacht aan besteed. Niet in het minst omdat er gewerkt wordt met echte stalen zwaarden.

 

Kinderclinics:

 

In onze Kinderclinics krijgen kinderen op uw feest of evenement een korte zwaardvechtles van een ridder. Hoe zwaar is een zwaard nou eigenlijk en hoe voelt het om er een vast te houden en ermee te slaan?

 

Wat weegt een harnas en hoe voelt het om dat aan te hebben?

 

Per workshopronde kunnen 12 kinderen vechten met de ridder, de duur van de workshops hangt af van de lengte van de wachtrij.

 

Omgevingsvoorwaarden:

 

- De minimale benodigde oppervlakte voor de workshop is een vrije ruimte van minimaal 15 bij 15 meter.

- Toegang tot backstage of omkleedruimte. Op buitenlocaties kan de ridder een middeleeuwse tent gebruiken als hoofdkwartier